Dispositiu per a transferir les malles de la frontura horitzontal a la vertical o cilíndrica.

Dispositiu per a transferir les malles de la frontura horitzontal a la vertical o cilíndrica.

 

És la primera patent que s’aconseguí – 1966 — i l’única que fins ara ha estat rendible. Va ser explotada en col·laboració amb l’empresa Maquinaria para Géneros de Punto S.A., col·loquialment anomenada “can Ciurana” No solament es varen construir telers circulars equipats amb aquest dispositiu, sinó que es transformaren molts telers convencionals per aplicar-hi el dispositiu de transferència; les exigències de la moda obligaren a que, el que en dèiem “baixos” no fossin cosits, havia de ser tot d’una sola peça. El país començava a sortir de la misèria, tot i que segons expressió d’un important fabricant de casa nostra, érem  “Pobres i presumits” Actualment tot s’hi val i la moda no és uniforme com en aquella època en que, les noies no podien anar amb una faldilla amb un dit sobre genoll si la tendència era anar un dit per sota genoll, per posar un exemple.

 En realitat no va ser una idea original, molts “invents” tenen un origen o punt de partida, i el d’aquest va ser, un petit dispositiu que s’utilitzava en les tricotoses rectilínies d’una forma manual: una vegada acabat el que em podríem dir elàstic o principi de la peça o jersei, es passava manualment un aparell per tal de transferir les malles d’una frontura a l’altra i continuar teixint a una sola cara. En aquesta patent el dispositiu anava incorporat al teler i actuava quan convenia.

Aquesta entrada ha esta publicada en Patents. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Dispositiu per a transferir les malles de la frontura horitzontal a la vertical o cilíndrica.

  1. Hola Esteve,
    He entrat al seu bloc i poc a poc ho aniré llegint. Em sembla molt interessant. Recors a la Mariangels i també a en Quico Bernat i Narcís que juntament amb altres varem fer la Carrosa per les Festes del Tura que crec que va ser al 1972 més o menys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>