Teler circular amb passada de separació i sense costures laterals al cos del jersei.

Teler circular amb passada de separació i sense costures laterals al cos del jersei.

 És un teler circular de 13 polsades de diàmetre, 5 agulles per polsada i 6 alimentadors. Quan es va construir aquest prototipus ja havien començat de desaparèixer les fàbriques de gènere de punt. Llevat dels controls de fil, és completament mecànic, però ara que la electrònica i la robòtica estan a l’ordre del dia, ja és antiquat; ben segur que ja deu existir un model similar en algun lloc del món. Intentarem explicar el seu funcionament a no entesos.

La idea es basa principalment en teixir d’una forma que hi hagi el mínim de desderdici de teixit, ja que el teixit és tubular i surt a la mida de la talla corresponent al cos del jersei, seguidament es teixeixen les dues mànigues que també sumen l’ampla del cos. Per aconseguir les 3 talles es poden canviar les fontures afegint o restant un número determinat d’agulles per talla o bé, augmentant el gruix del fil per a vanisar – fer que un tipus de fil quedi a l’interior del teixit. S’utilitza el fil principal d’un gruix adequat i poliester texturat de 150 deniers – és molt prim – que segons el número de caps – de 3 a 5 (?) — que s’utilitzin i adequant el serratge – que el teler prengui més o menys fil – perquè l’amplada del teixit correspongui a una talla determinada – 3 talles. El sistema de canvi de serratges és molt ràpid i per canviar de talla només cal afegir o treure els corresponents caps de poliester texturat i determinar el llarg de les peces. El sistema permet estudiar un mètode de tall que redueixi el temps al mínim. Estava previst que el sistema reduiria considerablement el temps total de la fabricació de jerseis de gènere de punt.   

 

 

0-E-TELER-11-Ex-11

Aquesta entrada ha esta publicada en Patents. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>