L’oposició de l’Ajuntament

Fa uns dies que preguntava si l’oposició als ajuntaments serveix per alguna cosa i més aviat del que em pensava ja tinc la primera resposta: Serveixen per a demanar la retirada dels símbols franquistes del cementiri d’Olot. Si alguna persona jove em demana què fou el franquisme procuro resumir: A principis del segle passat hi havia un govern legal en el que en diuen Espanya, que no és res més que una prolongació del regne de Castella, que volia arreglar el desgavell del país, l’exercit consumia el 23% del pressupost i l’educació el 5%. Com que es volien capgirar els números, l’exercit es va revoltar – la seva manera de fer vaga és engegar una guerra. Tots plegats foren molt bèsties, els revoltats més, perquè la repressió estava institunacionalitzada, els altres, anomenats rojos, era un campi qui pugui, no hi havia cap control. El pitjor fou en acabar la guerra, es matava la gent per pensar d’una forma diferent dels vencedors; els mals pensaments l’església ens els castigava només amb un parell de parenostres. El monument del cementiri als que mataren els dits rojos ens ha salvat la zona d’un eixam de nínxols. Penso que s’hauria de fer un altra monument al costat pels que mataren els dits nacionals – de nació — i que descansin tots en pau. Penso que aquests símbols ens recorden una època negra, trista i sinistra que cal no oblidar mai.

Aquesta entrada ha esta publicada en Cartes als diaris. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>