El Firal

Acabada la reforma del Firalet i prop de ser-ho el que no serà mai més El Puig del Roser, sembla que ara falta El Firal. Ben segur que serà un altre gran nyap a ulls de la majoria d’olotins. — Ho aprofitaran per enterrar l’insepult plàtan número 17 de la segona fila?. Aquest Ajuntament no fa res bé; em deia una senyora l’altra dia. Penso que sí que ha fet coses bé, encara que sigui per a dissimular una arbitrarietat com la del Passeig de Sant Roc. També penso que els olotins tenim la nostra culpa pel que fa a les reformes de la ciutat, no diem que són nyaps fins que ho veiem quasi acabat. Amb l’oposició no s’hi pot contar, miren cap un altra lloc o pot ser que ja els interessi la situació perquè pensen que són vots pel futur. Perquè no es pot fer un referèndum en casos especials?.

El somni del model suís. Una diari alemany “Die Weltwoche” i altres, diuen en les seves enquestes que el 52% dels habitants de les zones veïnes amb Suïssa de diferents països, estarien disposat a canviar la seva nacionalitat per la suïssa. Un dels elements que dóna el setmanari alemany per justificar aquest desig de tanta gent veïna de l’Estat alpí és l’admiració pel sistema de democràcia directe del país, ja que els cantons suïssos celebren amb molta freqüència referèndums o assemblees populars (en els cantons més petits i menys poblats) per tal que la gent decideixi sobre tota mena de temes d’interès comú. A més, ara que els castellans – no hem d’oblidar que el que se’n diu Espanya no és res més que la prolongació del regne de Castella – volen apujar els impostos, els italians, per exemple, que passessin a ser suïssos pagarien el 7,5% d’IVA en lloc de l’actual 20%, la pressió fiscal els baixaria del 45% al 20%, junt amb el fet de disposar del millor i més sòlid sistema bancari del món, de pagar més barata la benzina, la xocolata, les autopistes i el tabac. Davant de tot això, qui és que dubta de si Catalunya li convé la independència o no?. Nosaltres els olotins ja som “La Suïssa catalana”.

 Reagrupament del Dr. Carretero és l’única associació o partit que propugna la regeneració de la política. En el seu projecte ORGANITZANT EL NOSTRE FUTUR LLIURE – projecte de 132 pagines fet per 600 voluntaris – en la pàgina 12, 3.5 Referèndums, diu: “Es garantirà la participació política dels ciutadans en els afers públics nacionals i locals mitjançant la convocatòria de referèndums a instància dels propis ciutadans i que podran ser vinculants”. Cal tenir-ho en compte a l’hora de votar.

 Esteve Roure i Punset

Lluís Casademont, 14

17800 OLOT  (Garrotxa)

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Cartes als diaris. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>