El valor

Tot llegint l’entrevista al preident Pujol a l’AVUI de diumenge passat: “Independència? Primer cal treure el país del sot”, m’ha fet pensar que sense independència cada vegada el sot serà més i més profund, i he recordat a una senyora que em digué, no fa pas gaire, en un balneari dels que en ocasions anem els de l’IMSERSO: Com ho farem ara sense poder votar a en Pujol?. Miri senyora – li vaig dir –, el president Pujol va ser més bon metge que polític catalanista. I ara – contestà la senyora molt sorpresa –, si no va exercir mai de metge. I tant que va exercir senyora, ens va tenir 23 anys anestesiats!. enso sincerament que tot i les seves virtuts i mèrits, al senyor Pujol li falta coratge. Rectificar és de savis, encara hi seria a temps per a exercir un lideratge aglutinador. No n’hi ha pas prou de només parlar i predicar que el lideratge de CiU ho ha de solucionar tot. Als de CiU els hi falta valor, no saben el que és.

Quan era recluta – d’això ja fa 60 anys – el tinent instructor i jo estàvem en “guerra” permanentment. L’endemà d’una “cruenta” batalla – ell no tenia prou clar quines eren les meves “influències” – va venir disposat a atacar-me fort i d’entrada es va despenjar amb una pregunta prou compromesa. A ver, Roura, que és para ti el valor?.– la resposta el va meravellar, va alleugerir les tensions i va ser el tema de la classe del dia — Dominar el miedo, mi teniente. De què tenen por tants convergents, i molts d’altres?.

Aquesta entrada ha esta publicada en Cartes als diaris. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>