El Firalet 4 anys d’obres

Recordo que fa anys que vaig necessitar la col·laboració d’un arquitecte i em vaig decantar pel que deien era més difícil, però, com que tenia i té, moltes virtuts a més de la intel·ligència, ens vam entendre bé. Eren altres temps i em va explicar que un arquitecte molt bo, quan havia de fer una casa anava una temporada a viure amb la família que l’havia d’habitar per tal captar el seu tarannà i adequar-la a ells.

Les reformes que s’han fet a la ciutat s’han escollit per raons tècniques, de modernitat o altres, però penso que no s’ha tingut en compte als que hi hem de viure. Es faran més obres però difícilment se superarà la meravella que segueix sent la Plaça Clarà, tot i que en molts aspectes està indisimulada- ment menyspreada pels tècnics i governants actuals, no és cosa d’ells, en passen tant com poden del seu manteniment, no rendeix. De tot el poc que últimament s’hi ha fet destaquen per l’encert, les quatre rampes d’accés dels angles, el paviment exterior, la il·luminació i poca cosa més. No han estat capaços de replantar als arbres caiguts, recuperar els antics bancs i sobre tot, recuperar l’antic brollador central – ara ni tant sols hi surt una gota d’aigua. Amb tot, és un vertader goig passar pel “Parque”, creuar-lo, viure’l, i si ens el mirem com si fos la primera vegada el trobarem meravellós; ja poden anar fent!. Quina pena que faci tant temps que sigui menyspreat pels que més l’haurien d’estimar. Però és clar, no es poden penjar medalles, no dóna cap “rendiment”.

Aquesta entrada ha esta publicada en Cartes als diaris. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>