Posició d’ERc sobre el Firalet

Sembla ser que els que abans eren republicans i catalans ara només són d’Esquerra – deuen haver quedat més alleugerits –, i s’han adonat que som els ciutadans els que hem d’utilitzar i si es dóna el cas gaudir, de la ciutat, i proposen una consulta popular – santa paraula!! — per a aprovar el futur projecte de la remodelació del Firal. Diuen que el Firalet és una obra d’art i tenen raó, els autors del projecte posseeixen l’art d’engatussar als manaires de poca talla, ells Esquerra, també hi eren. S’ha de ser una mica llest per poder calibrar un projecte sobre paper i aquest tipus de llestesa és més aviat escassa.

 He trobat a l’amic Vicenç que de jove vivia al barri del ex-Puig del Roser, que també en dèiem l’Apartament – eren molt ferrenys en les “lluites” infantils de barri en la postguerra –, barri que també ha sigut víctima dels “artistes” amants del rovell – no de l’ou — i, entre altres coses, m’ha explicat una anècdota de les seves vivències al barri: Quan nevava – dues o tres vegades l’any un parell de pams –, a la vesprada començaven a fer una bola de neu a la porta del sol del Turín i l’anaven baixant fins aparcar-la davant de can Bassols “biciclista”, no cal dir que la bola era immensa i durava molts dies, i tampoc cal dir que l’endemà en Bassolss s’escabellava els pocs i ben “clenxinats” cabells que tenia en veure la immensa bola davant de l’entrada de la seva botiga taller.

 Aclariment: El que era can Bassols “biciclista” – en començar el carrer de Sant Ferriol baixant del Firal — ara és un d’aquests establiments de moda que surten com bolets, es deuen fer la barba d’or amb els audifons, amb el que costa o cobren, per un sol d’aquests aparells petits com un aglà, en tindríem per a comprar set (7) modernes bicicletes plegables, per exemple.

 Esteve Roure i Punset

Lluís Casademont, 14

17800 OLOT  (Garrotxa)

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Cartes als diaris. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>