La plaça Clarà (réplica de l’Alcalde)

Rèplica de l’Alcalde de la ciutat Lluís Sacrest, a una carta meva de  30-08-2010                     (pag.68)      16/09/2010

La plaça Clarà que ens estimem  

La plaça Clarà és el nostre parc al bell mig de la ciutat. És un orgull per a Olot i goig veure com és un espai utilitzat per descansar, llegir, passejar, estar a la fresca i ara, gràcies a les noves rampes d’accés, gent gran dels geriàtrics poden accedir-hi amb cadires de rodes i gaudir d’aquella serenor. Fa un parell de setmanes es publicava en aquest setmanari una carta escrit del Sr. Esteve Roure, persona que de manera habitual publica aquí articles i sovint amb una actitud molt crítica amb l’actuació del govern municipal que presideixo com a alcalde, opinions que lògicament respecto. En qualsevol ciutat és lògic, lícit i normal que les actuacions de l’Ajuntament mereixin la crítica, l’aplaudiment o la indiferència dels ciutadans.

 Una cosa, però, són les opinions i l’altra és faltar a la veritat o falsejar-la. Comenta en el seu escrit que difícilment noves obres superaran la meravella de la plaça Clarà, de la qual n’és un enamorat, — cosa que no en tinc cap dubte – a l’igual que molts altres ciutadans – com jo mateix – també ho estan.

El que no pot dir – perquè no es correspon amb la realitat – és que “indissimuladament menyspreada pels tècnics i els governs actuals” i més endavant afirmar que “sigui menyspreada pels que més l’haurien d’estimar, perquè no es poden penjar medalles”.

 Això no és veritat. L’actual govern municipal ha dedicat més recursos a millorar la plaça Clarà, com no s’havia fet mai des de la seva creació.

En una primera fase es va fer tota la pavimentació-catifa de l’entorn, les rampes que permeten l’accés a persones amb dificultats, que van quedar resoltes molt satisfactòriament, la rehabilitació de les balustrades, i l’enjardinament de la plataforma exterior, amb un cost de 600.000 euros – 100 milions de les antigues pessetes.

 En una segona i darrera fase d’actuació es va refer la plataforma superior, amb la substitució de tots els serveis d’aigua, electricitat, nous fanals, tractament de tots i cadascun dels arbres seguint les indicacions dels experts, de la gespa i del terra dels camins per tal d’assegurar la filtració de les aigües i els nous bancs més adients amb l’estil de la plaça, amb una inversió de 378.000 euros – més de 62 milions de la antigues pessetes.

 Em pot dir Sr. Roure quan i en qui moment, durant els darrers 50 anys, un ajuntament va dedicar l’atenció i els recursos que se li han dedicat en aquests darrers 10 anys?.

Com és que precisament, després d’aquestes importantíssimes i respectuoses millores fetes a la plaça Clarà, vostè gosa dir que els que governem a la ciutat la menys tenim?. Com és que quan governaven altres i que el vell “Parque vell” estava abandonat vostè no deia res?.

 Llegint els seus nombrosos escrits som conscients de la poca simpatia que ens professeu com a alcalde i com a govern municipal – cosa que respecto – i de la molta que teniu cap a altres opcions, que per descomptat també respecto.

 Però, si us plau, no tergiverseu una realitat que demostra als ulls de tots que, us agradi o no, mai cap alcalde ha dedicat tants esforços i ha estimat tant la plaça Clarà – sense cap voluntat de penjar-se cap medalla – com el que signa aquest escrit.

 Lluís Sacrest   Alcalde d’Olot

Aquesta entrada ha esta publicada en Cartes als diaris. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>