“La voluntat de confondre?

(Títol de l’article de l’alcalde d’Olot a La Comarca el 24/02/2011)

 Que no pateixin l’actual alcalde i els seus, que els ciutadans no estem gens confosos – es queixava en el seu article en aquest setmanari de fa dues setmanes –, fins i tot sabem que el dèficit de 28 milions d’euros equivalen a 4.723 milions de les pessetes d’abans. Quan el senyor alcalde presumeix de com s’han invertit 90 milions d’euros en dotze anys — sabem que equivalen a 15.000 milions de pessetes d’abans –, i en ufanar-se’n anomenant totes i cadascuna de les seves obres, ens fa pensar en quan de petits presumíem d’alguna cosa que havíem fet i el pare Hostench escolapi, ens deia, “alabat ruc que a fira et duc”. No es pot comparar l’economia d’un Ajuntament amb una de familiar – com diu ell –, doncs de l’hipoteca familiar en seguiran responent els caps de família i els deutes de l’Ajuntament els hauran d’amortitzar els que no els han provocat, tot i que els diners sempre surten del mateix lloc, dels contribuents. El senyor Sacrest i el seu “ideòleg” primer, saben perfectament què és el que no s’havia d’haver fet mai; no cal preguntar-ho com fa ell, i si no ho saben, és que la situació és més greu del que ens pensem. Con és natural, del que s’ha fet bé no cal parlar-ne, és l’obligació dels que governen i per això cobren. Han prioritzat massa la “cultura” del cap de setmana amb locals polidolents que s’han de fer funcionar; espanta el percentatge de jovent que fa ampollada i consumeix droga.

 Altres coses sí que ens confonen; ens confon que se’ns digui i se’n presumeixi, que l’Ajuntament és la primera empresa d’Olot – sense consell d’administració, ja que a l’oposició no se li fa cap cas –; quan sabem que està súper sobrada de personal i gestionada per ideòlegs “progressistes” i poc preparats per dirigir una empresa i seguint el més pur estil del tristpartit.: endollar militants. Sembla ser que el nou govern de la Generalitat aplica la transversalitat: manté càrrecs i en posa de nous no afiliats, però de reconeguda eficàcia. Un bon gestor sap rodejar-se d’un bon equip, reduït, però suficient, format per gent eficient i preparada per aquestes funcions, tot i que els bons gestors no solen deixar-se seduir per aquest tipus d’”empreses” i per això ens passa el que ens passa, que estem gestionats per funcionaris que es valen de les excedències i quan acabin la “feina” tornaran a la que tenien originàriament i si són progressistes – com diuen ells — faran balanç per tal calibrar el “progrés” personal que hauran obtingut. I si deixen l’”empresa” empantanegada, ja s’ho faran els que vinguin!. Pot ser seria pertinent que els que entrin de nou a L’Ajuntament encarreguessin una Due diligence.

 Esteve Roure i Punset

 10-03-2011

Aquesta entrada ha esta publicada en Cartes als diaris. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>