Eleccions municipals

L’IdESGa – Institut d’Estudis Socials de la Garrotxa — presenta el cicle 22M, Projectes de ciutat. Sembla que tots els partits, llevat de PxC, hi participaran i ens presentaran els seus projectes de ciutat. Penso que val la pena escoltar-los, tot i que el que es promet o simplement el que es voldria fer, moltes vegades no es compleix, ja que una cosa són les intencions i l’altra és poder-les realitzar una vegada hi ets ficat, ja que quan hi són, a vegades, es penedeixen d’haver fet promeses o es troben que les coses no són com es pensaven. Penso que el nou Ajuntament ho tindrà molt difícil, sorpreses a part. No seria gens estrany que es trobés un panorama semblant al que s’ha trobat el nou govern de la Generalitat.

 Desconfio d’aquells que prometen coses amb l’única finalitat d’obtenir més vots. Desconfio d’aquells que diuen que faran polítiques de dretes o d’esquerres. Desconfio d’aquells que pertanyen a un partit que no és de casa nostra. Desconfio d’aquells que diuen que sí, són de casa nostra i en realitat depenen de partits forans. Desconfio d’aquells partits que tenen una gran massa d’afiliats que estan esperant que els toqui algun rosegó. Desconfio d’aquells que s’atreveixen a voler dirigir una empresa sense tenir-ne les condicions mínimament exigibles. Desconfio d’aquells que en guanyar unes eleccions ho celebren amb tanta eufòria com si haguessin tret la grossa. Desconfio d’aquells que no tinguin ideals que estiguin per sobre dels purament materials. Però, hauré de fer com aquell altre que deia “val més equivocar-se alguna vegada que desconfiar sempre de tot i de tothom”

 Pensant en positiu: la ciutat hauria de ser com una prolongació de la llar i no s’hi hauria de poder fer res  agressiu, aspre, depriment o desorbitadament i innecessàriament car – les faroles del Firalet que ni fan llum, per exemple. La bellesa ens fa més amables. No s’hauria de fer cap obra important sense l’aprovació de la majoria dels ciutadans; és d’una gran irresponsabilitat o d’una major supèrbia fer-ho quan n’hem de gaudir o patir, i sobretot pagar, els ciutadans. Un bon amic meu viu en una casa “moderna”; si a l’interior ell si sent bé hi té tot el dret, però el que no hauria de poder fer és pintar la façana de color negre; en passar-hi deprimeix. A Holanda no ho hauria pogut fer sense l’aprovació dels veïns.

 Esteve Roure i Punset

 17-03-2011

Aquesta entrada ha esta publicada en Cartes als diaris. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>