Ens hem lliurat per un temps dels “autoprogressistes”?

Molts “autoprogressistes” s’han acomiadat donant les gràcies a tort i a dret. Perquè estan tant agraïts? No ho entenc. Penso que molts els hi donem les gràcies a ells perquè se n’han anat. Han deixat Catalunya prop del caos i la majoria de les ciutats en que han governat endeutades de per vida; però algú ja hi ha trobat la solució: S’han d’apujar els impostos, diuen. S’han fet les coses sense tenir en comte per a res als que les hem de pagar i ara ens demanaran, millor dit, ens exigiran, que paguem els disbarats que no en som responsables i si no ho fem, ens embargaran; així de senzill; i ho faran els que fins ara feien d’espectadors i no han mogut un dit per a evitar el caos. Altra cosa seria, si abans de fer una obra prou important es consultés a qui l’ha de pagar, seria pura lògica i de país civilitzat  En aquests tipus d’empreses, com poden ser els ajuntaments i la Generalitat, el que cal és una bona gestió del dia a dia i això no ho poden o no ho saben fer els mals gestors. Es pot invertir assenyadament i amb criteri, bon gust i perfecte funcionament de les coses, però sempre, no sobrepassant deutes insostenibles, és propi de bons gestors. 

 Aquí, a casa nostra, s’han fet barbaritats – sempre hem de repetir el mateix –, malmetre un lloc emblemàtic com el Puig del Roser i fer un passeig en el que no s’hi pot passejar sense perill de prendre mal; un passeig en el que no s’hi poden ballar sardanes, de dia, i menys de nit. No s’hi val dir que s’han fet coses bé si no s’ha tingut en compte el seu finançament. No s’hi val haver canviat la circulació en sectors en que s’ha perjudicat a molts per beneficiar a uns pocs; a canvi de no se sap què.

 Sí, s’han fet coses bé, però se’n podien haver fet d’altres envers dels nyaps fets. Si per exemple, haguessin reconstruït el meravellós pont de Colom, el més bonic que teníem, sí que en podrien estar orgullosos. Mantenir la repugnant palanca ens denigra, a ells i a tots els passats i als que vindran, si no reconstrueixen el pont. Es diu que quan es volia reconstruir algú ho va impedir. Penso que han estat massa temps junts governants i oposició, les coses s’encomanen i si són dolentes encara més.

 Esteve Roure i Punset

 16/06/2011

Aquesta entrada ha esta publicada en Cartes als diaris. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>