La no dependència

Et trobo a faltar . . . ja saps per què! . . fins i tot et vaig votar; sempre m’han seduït les causes perdudes; va dir-me una senyora que segueix sent molt xamosa i que, a més, és parenta de la meva companya – ara es diu així. Això em va fer pensar en les eleccions municipals passades, en que vaig formar part d’un nou partit amb idees regeneracionistes – en temps passats hi entenia una mica amb això del regenerat — que feia nosa als partits ja consagrats, els que tothom vota; el fatídic “tothom ho fa” que he d’escoltar sovint de molta gent referint-se a tot tipus de temes. Ara, si jo fos un polític vocacional hauria de donar les gràcies, com fan ells, als 173 votants – hi descompto el meu vot — que van fer-nos confiança, però, com que no ho he estat mai, de polític professional, he d’estar agraït als que no em varen votar, perquè això em dóna una gran independència; ningú em podrà dir mai: perquè no t’hi poses tu?. Què hauria passat de sortir tant sols com a regidor? Doncs, ben segur que només de començar, tot hi agafant-m’ho molt seriosament, hauria donat molt mal exemple. Un dels primers temes que s’han discutit – penso en el primer Ple – ha estat la retribució de tots els components del consistori; doncs bé, penso que de trobar-m’hi, com a simple regidor de l’oposició, hauria renunciat al sou que s’ha proposat, en el benentès que la retribució que m’hagués correspost l’hauria ingressat en un compte per sufragar petites coses per a la ciutat, com per exemple: rehabilitar el brollador de la Plaça Clarà per tornar-lo com era en la meva infància i joventut – si algú en vol veure la foto, està exposada en el quiosc del parc. Reconec que sóc pesat amb això del brollador, però penso que sense ell, el brollador com era abans, al parc li falta la gràcia, l’alegria i la placidesa que tenia en temps passats, era meravellós veure-ho i escoltar-ho. Algú m’ha dit: Ja ho han arreglat ara, no estàs mai content; i el que han fet és fotre-se’n, que encara és pitjor. Sembla ser que el nou Ajuntament vol contractar un gerent, ho trobo molt encertat, sobretot si és un bon gestor i no té carnet de cap partit. El problema és que si és bo, no es voldrà aventurar a que un futur partit de govern prescindeixi d’ell per posar-n’hi un dels “seus”.

Esteve Roure i Punset       28-07-2011

 

—– Original Message —–

From: Manuel Rossell

To: esteve

Sent:Thursday, July 28, 20116:53 PM

Subject: La no dependència

 

Apreciat Esteve,

 

Com sempre les teves paraules son precises, clares i diferents al que es diu.

 

Penso que a les pròximes eleccions el que hem de canviar son els votants, no els partits que s’hi presenten. Com deia Wiston Churchill ” Cada país té el govern que es mereix! “.

 

Una abraçada,

 

Manel Alentorn Rossell

—– Original Message —–

From: Francesc Roura

To: esteve

Sent:Thursday, July 28, 201110:11 PM

Subject: Re: La no dependència

 

Collons!, cada dia vas més fort!!!.

Fins dissabte a Llançà,

 

 

Quico

Aquesta entrada ha esta publicada en Cartes als diaris. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>