La celebració de la Diada

No acabo la frase de l’encapçalament d’un article del setmanari de laGarrotxa alDia. Per si algú no ho sap l’11 de setembre de 1714 perdérem bous i esquelles; segurament que per un descuit solament ens va quedar el Codi Civil Català. Hauria de ser un dia de dol per a recordar la nostra mort com a nació sobirana. Com és possible que es parli de celebracions? On hem arribat? Tant mesells ens hem tornat? La primera vegada que es va commemorar la fatídica data fou el 1886 amb una missa a Santa Maria del Mar.

 És que el que ha escrit l’article i els organitzadors d’aquestes “festes” no saben qui som, on estem, i molt menys d’on venim?. És una vertadera pena i fa plorar de ràbia tanta ignorància i insensatesa. “No passis mai pel cenotafi sense un deure hímnic. Honora sempre els morts, talment t’alliçonaren. Senya’t davant les tombes, mantenen vius els pares”, diu el poeta.

Esteve Roure i Punset

Lluís Casademont, 14

OLOT, Garrotxa

972 261409

40216970-K

4-09-2011

Aquesta entrada ha esta publicada en Cartes als diaris. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>