Els Desemparats

El 15 de setembre passat vàrem presentar a l’Ajuntament una instància acompanyada de 34 signatures de veïns del barri dels Desemparats, per tal de sol·licitar que es tornés a utilitzar el carrer lateral de passeig de Sant Roc com a entrada dels cotxes que van al barri de Sant Roc, com havia estat de sempre, ja que fins i tot hi ha un acord entre l’Ajuntament amb l’Associació de Veïns que ho certifica; acord que va resultar ser paper mullat.“Esperem que el fet d’impedir l’ús del barri dels Desemparats com a via alternativa entre el centre d’Olot i el barri de Sant Roc contribuirà a que el número de vehicles en circulació es vegi notablement reduït i la velocitat sigui més moderada. Confiem que aquesta millora es realitzarà dins la primera meitat de 2005” diu el comunicat de l’Ajuntament, ref. X2005000229 exp. VQS22005000006, de 27/01/2005…

El dia 31 d’octubre d’enguany ens vàrem trobar amb l’actual regidor de l’Ajuntament responsable del barri i un delegat tècnic prou representatiu del mateix Ajuntament. Estàvem situats en la meitat del passeig de Sant Roc; aquests últims anys més solitari i silenciós que un cementiri – tota una paradoxa — i s’acordà que s’estudiarien possibles solucions a la malaventurada i estrambòtica circulació pels carrers del sofert barri. “Tot el que s’entén està bé, escrivia Oscar Wilde, i no ens entendrem mai si no ens remetem a l’origen”; i l’origen és l’entrada pel passeig de Sant Roc i la solució pot ser ben clara i neta.

Si escric públicament aquesta carta és per informar als veïns que no es varen visitar per demanar-los la seva signatura, perquè va semblar que tampoc calia, de moment, que hi fóssim tots – algun dels signants va agrair profundament l’oportunitat de que la qüestió es remogués.

No es va gosar visitar als que viuen al carrer Concepció Carreras, amb aparcament a les dues bandes i per on entren tots els cotxes fins al Jolis Pellicer, tot pensant que són dels més soferts, però en compensació tenen, en sortir de casa seva, el “consol” de veure al capdamunt del seu carrer la capella on resideix la Mare de Déu dels Desemparats.

Una còpia del dossier es va lliurar a l’Associació de Veïns. L’Associació no s’ha involucrat mai en aquests tipus de problemes del barri, fins i tot en els moments més complicats el president va optar per fer-se regidor de l’Ajuntament que ens ha deixat aquesta altra “herència”. Penso que els components dels Ajuntaments haurien de presentar avals que responguessin pels disbarats que fessin; quan no són aprovats per la majoria de la població o per la majoria dels afectats en una qüestió determinada, com fan en els països petits i avançats d’Europa.

Esteve Roure i Punset

10-11-2011

Aquesta entrada ha esta publicada en Cartes als diaris. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>