Els Desemparats (II)

Senyor  Director, agrairé la publicació de la següent carta a Clar i Català.

 Desemparats (II)

 Hem rebut l’informe tècnic de l’Ajuntament sobre la proposta signada per 34 veïns del barri dels Desemparats que fa referència a la sol·licitud de nova ordenació sobre la deficient mobilitat actual del barri. Pensem que la principal causa del desori actual fou evitar que des del Passeig de Barcelona s’entrés al Passeig de Sant Roc – directament i sense entrebancs tal com ho havia proposat abans en el seu escrit l’Ajuntament del 2005 — per arribar al barri de Sant Roc, com havia estat sempre i així ho recupera la nostra proposta,.

 L’entrada neta des del Passeig de Barcelona al de Sant  Roc – de pont a pont — i el canvi de sentit del passeig dels Desemparats són elementals per a tornar a posar les coses al seu lloc natural, però, en l’Informe tècnic rebut de l’Ajuntament això no es valora, s’ignora la simplicitat. Tanta obstinació en mantenir el bunyol que va fer l’Ajuntament anterior, polítics i tècnics – els tècnics que hi ha ara sembla que són els mateixos de l’Ajuntament anterior –, ens fa semblar evident que l’anterior Ajuntament i els constructors del complex residencial del que abans era La Granja, es posaren d’acord per a reduir a zero el trànsit en aquesta zona i pensem que el compromís perdura; això explicaria l’obstinació dels tècnics en mantenir la situació actual. Els motius que exposen per a no fer el pla proposat per uns quants veïns tenen molt poca solidesa, i que no ens diguin que el projecte presentat és massa car, perquè és poc creïble, tot i que pensem que la despesa compensaria amb escreix la qualitat del servei.

 Una de les poques coses positives que diu l’esmentat informe de l’Ajuntament és la possibilitat – pàg 8 (?) — de fer una consulta seriosa als veïns del barri, fins i tot nosaltres diríem, als del barri de Sant Roc, que en són usuaris assidus del barri dels Desemparats; diu l’Informe: “Per altra bada, amb  la finalitat de determinar els efectes que representa pels moviments merament locals del sector Desemparats, tot i que en aquest nivell de la proposta – la de l’Ajuntament –semblen assumibles, és convenient donar un període d’informació pública perquè el veïnat, més coneixedor dels efectes merament locals, manifesti la seva opinió”  SANTA PARAULA!! Pensem que seria un encert i un bon precedent, fer una consulta seriosa, neta, i que tots els veïns i usuaris  poguessin triar l’opció que els semblés millor: l’actual lleugerament modificada – desvesteix un petit sant per a vestir-ne un altra — o la que proposem aquest grup de veïns. Continuarem, si cal.

 Esteve Roure i Punset

12-04-2012

Aquesta entrada ha esta publicada en Cartes als diaris. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>