El difícil camí cap a la independència

I ara com ho farem?

 . . deia el meu nét Bernat quan encara no tenia dos anys i es trobava en una situació prou complicada. Després de la Gran Mani, en la que el president Mas va tenir una actuació conseqüent, correcta, penso jo, i, fins i tot molt brillant, ja que va demostrar que es podia presentar arreu del món amb dignitat i amb uns plantejaments prou encertats d’acord amb el moment que s’estava vivint, he tingut una certa decepció. El president Mas ha estat combatut, fins i tot amb vilesa per les forces de l’altiplà, sense que aquestes es volessin adonar que ell va ser una conseqüència, no la causa, la causa segueix sent ben viva. Arreu hi ha falta comprensió; a vegades, fins i tot molesta que algú tingui èxit, i penso que molestava, entre alguns de nosaltres, el coratge del president; hem perdut la capacitat d’admirar, ja fa molts anys que ens ho solia dir el doctor Josep Maria Agustí. Ben segur que molts, de poder, ara canviarien el vot; necessitàvem un govern fort i l’hem esmicolat. Una segona volta electoral, de ser possible, penso que hauria estat positiva. Després del famós informe contra el president Mas, que la policia ara certifica que no ha sortit d’ells, ni se sap de qui, ningú s’ha excusat; no ens podem fiar mai dels castellans o de molts d’ells i els que els recolzen;  en alguns dels seus himnes parlen de nobleza castellana,  però, s’hauria de canviar per la vileza castellana; són conseqüents amb la seva història, i hi ha qui es temia coses pitjors; al temps.

Molts pensàvem que havíem trobat el líder que ens convenia i no ha sortit reforçat de les eleccions com ell demanava, però, situacions excepcionals requereixen plantejaments excepcionals i ara pot molt ben ser que el govern i el principal partit de la oposició facin un front comú, mai vist, penso. Amb tot, no hem d’oblidar que dins CiU encara hi ha qui fa la “puta i la duraneta” i alguns militants es comencen a passar d’UDC a CDC.  La participació en les votacions ha estat molt alta, i si comptem els vots, no els escons, veiem que un 75% han votat partits que diuen recolzarien una consulta  “legal”  i un 25% que no volen la independència; això no vol dir que el resultat d’una consulta de si o no a la independència, les proporcions serien aquestes, però és molt indicatiu. El President Mas ha quedat tocat, ara es veurà la seva vertadera talla, però sembla que l’independentisme no ha minvat, fins i tot pot anar augmentant gràcies a l’actuació d’alguns polítics, periodistes i altres, fa dies molt amansits i ara presumint d’un èxit ben incert.

Resumint: una manifestació l’11 de setembre de més de dos milions de persones a tot Catalunya demanant la independència; posicionament del president de la Generalitat en favor del que demanava tanta gent; acolloniment de les forces de l’Estat i botiflers; demostracions personals i hipòcrites de destacats unionistes proclamant la seva estimació pels catalans; vils acusacions des d’un periòdic, al president de la Generalitat, per tal d’evitar el seu lideratge; cants de victòria dels unionistes pensant-se que han derrotat el moviment, i encara no som allà on anem

Esteve Roure i Punset  

13-12-2012

Aquesta entrada ha esta publicada en Cartes als diaris. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: El difícil camí cap a la independència

  1. Tot just començem un camí llarc i difícil , que feia temps pocs consideraven.
    Hem de ser capaços de no defallir i demostrar que sempre serà el nostre.

  2. toia diu:

    Jo diria que anem per bon camí i que aquest camí no està tant lluny. Cada dia el veig més proper, es tracta de començar a treballar pel país que volem ser, deixant de banda la premsa i els comentaris espanyols. Hi ha col·lectius que han començat a fer xarxa i a plantejar com ha de ser el futur d’aquest col·lectiu, en una Catalunya independent, per exemple “som escola.cat”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>