Serveix per a alguna cosa l’oposició? (II)

                    Carta a La Comarca      

Llevat de l’efectiva col·laboració actual en el nostra Parlament entre el cap de l’oposició i el president de la Generalitat, que treballen per la transcendental causa de la nostra independència, sempre he pensat que l’oposició en un govern, del nivell que sigui, no serveix per a gaire res, tot i que solen fer critica poc constructiva del govern de torn i sovint amb intencions de desgastar-lo.. N’és un exemple la carta apareguda fa quinze dies en aquest setmanari signada pel que penso deu ser el cap de l’oposició del “nostra” Ajuntament, i que té un caire de denuncia propi d’un simple contribuent. La crítica que feia l’escrit era sobre el pàrquing dels cinemes, que fa temps que és una mostra de la incompetència dels que ens governen; els que ara estan en la oposició, quan estaven al govern ja s’entretenien refent la paret del pàrquing que els cotxes enderrocaven sovint; mai s’hi havia d’haver fet una paret, i després de diferents proves, el que s’hi ha posat ara – aquesta vegada penso que han permès que els assessoressin bé –, una simple vorada d’uns 15 centímetres d’alt en la que hi toparan els pneumàtics dels cotxes, sembla que és el més apropiat De tota manera, no cal que ningú pateixi si no pot enderrocar parets, uns i altres, si en sortir del pàrquing i tomben dues vegades a la dreta, s’agafa el camí dels Desemparats i anant a una velocitat “normal” – 80 Km. h. – a la sortida del primer revolt es trobaran una paret que sempre és nova de trinca, de les vegades que l’han refet; aquí sí que no s’hi pot pas posar una petita vorada si no volen volar, però hi podran topar tranquil·lament i enderrocar-la de tant en tant..

L’autor de la dita carta, sap que uns veïns varen presentar un projecte racional per la mobilitat del barri dels Desemparats i no se’n va fer cas? Sap que la circulació s’ha complicat més, encara, entrecreuant les vies de més afluència – demencial –, i col·locant alentidors d’aquells tant emprenyadors, quan podrien anar les dues vies quasi en paral·lel, si no s’hagués fet el canvi al passeig de Sant Roc? Sap que tot plegat fou promogut pel govern anterior al que ell havia de rellevar, i els que ara governen no han sabut o no han volgut rectificar? Senyor Guix, vos ens dieu que “La gestió municipal és una cosa molt seriosa i consta d’uns mecanismes regulats, uns procediments, les seves lleis i els seus acords. No ho oblidem” Vos teniu ocasió i penso que obligació d’exigir-ne el compliment, si les trobeu prou encertades, però els contribuents, a part de pagar, poca cosa podem fer; és per això que ens sorprèn la vostra carta. De tota manera, no ho teniu gens fàcil, perquè, els usuaris d’un aparcament o els veïns d’un barri qualsevol, tants caps tants barrets. És molt desagraït treballar o preocupar-se pels altres, perquè l’única compensació gratificant pot ser la satisfacció íntima de pensar que hom ha fet les coses amb honestedat i eficàcia.

Esteve Roure i Punset

07/02/2013

Aquesta entrada ha esta publicada en Cartes als diaris. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>