El Consorci de Benestar Social

 

Carta a La Comarca

Avui últim dia de mag de 2013, he rebut una trucada per fer-me una entrevista per part de l’Ajuntament sobre el C.B.S. – Consorci de Benestar Social –; d’entrada m’ha estranyat molt, no sabia que l’Ajuntament tingués alguna cosa a veure amb el Consorci i això m’ha preocupat, perquè el Consorci funciona molt bé i el recomano a tota persona gran que no hi està associat – 6,32 + 3,16 per la parella, al mes. Si no recordo malament la primera pregunta era si estava content amb el funcionament del Consorci i automàticament m’ha vingut a la memòria allò de: “pensa malament i no erraràs” i he pensat: deuen voler que els diguem que no funciona bé per així tenir motius per fer algun canvi, .doncs no, perquè funciona molt bé, en dono fe, ja que l’he utilitzat varies vegades. Si estem sols a casa portem un penjoll amb un botonet i en prémer-lo automàticament et truquen i si no reben cap resposta avisen als familiars que ja tenen anotats; ve la Policia Municipal a casa i si cal una ambulància ens porta a l’Hospital, on sempre ens atendran molt bé, també en dono fe. Presten altres petits serveis i de tant en tant ens telefonen per interessar-se pel nostre estat o per fer-nos alguna recomanació sobre la nostra mobilitat segons la situació meteorològica.

Sovint em trobo amb gent que es queixen perquè l’Ajuntament es preocupa molt dels immigrants i deixa al marge els autòctons, com diu l’amic Joan Mercader amb els seus encertats versos: Oh, ciutat cosmopolita  /  que aculls gent de tot lo món  /  - tot resant a Santa Rita,  /  sense comptar mai quants són  /  ni si hi ha algun selenita.  /  Tothom aquí té cabuda  /  tan si és creient com ateu  /  Olot és com una vaca  /  que la pot munyir tot déu. Però veig que l’Ajuntament també es preocupa dels natius; no deixa de ser una sorpresa ben satisfactòria, perquè alguna vegada he anat a la recepció de l’Ajuntament per alguna qüestió que ara no ve al cas i han estat els immigrants, amables i somrients, els que m’han indicat quin camí havia d’agafar per ser atès en el petit jeroglífic que és la recepció.

Esteve Roura i Punset

20-06-2013

Aquesta entrada ha esta publicada en Cartes als diaris. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: El Consorci de Benestar Social

  1. No sabia que existia el C.B.S.
    Gràcies per l’informació.

  2. Raül Massanella diu:

    Hola,
    doncs, sí, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa està ubicat a la plaça del Palau, en la rehabilitació de l’antiga fàbrica del plàstic. El personal que hi treballa està realitzant una gran tasca, sobretot amb la gent gran, però també amb els nouvinguts, els infants i els adolescents. Val la pena que conegueu aquest equipament que actualment està patint una gran retallada de recursos econòmics, però que, malgrat tot, persevera a ajudar aquells que més ho necessiten. Aneu a la seva nova pàgina web, segur que hi descobrireu moltes coses interessants: http://www.casg.cat/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>