Prendre decisions …

Carta a “La Comarca”

amb el futur ben present, ens diu el màxim responsable del nostre Ajuntament en el seu escrit en aquest setmanari, el 28-08-2014. Hi estem d’acord, tot i que el futur sol ser imprevisible i a vegades sorprenent, i, hi afegeix: “Si aquesta pràctica hagués estat habitual en el passat, segurament la precarietat de les arques públiques no hauria arribat als nivells que fa temps patim”. També hi estaríem d’acord, si no fos que en el passat, encara que fos com a oposició, també hi éreu present al lloc on es prenien les “decisions”, si més no com a partit, i, no recordo que haguéssiu fet res per a donar l’oportunitat als ciutadans per a expressar la seva opinió en assumptes que ens afectaven a tots, per tal d’aprovar o evitar aquelles “decisions”. A vagades pensem que els que estan en la oposició ja els va bé que es facin disbarats, sempre ajuda en les properes eleccions, com si l’únic objectiu  que els importés fos: obtenir el poder. Sovint em trobo amb amics que també diuen que mai posaran els peus al que abans era l’entranyable puig del Roser i ara se’n diu el Torin; els veïns del barri i molts olotins, ben segur que ara lamentem la nostra passivitat en el moment que es prengueren aquelles “decisions”. A vegades intento buscar coses que s’hagin fet bé, i en trobo; una d’elles penso que és el passeig de la Muralla, que enllaça amb la plaça Palau, i, una altra pot ser la plaça de Joan Casulà, tot i que quan hom en parla amb els veïns, surten de mare comentant el disbarat que es va fer en un dels edificis que dóna a la plaça, i, sembla que la plaça es feu com a compensació.

També dieu que els equipaments funcionin amb energies alternatives, sostenibles i més econòmiques, com la biomassa i la geotèrmia, i pensem que és un encert, i, si es fa bé pot ser un gran exemple a seguir. Quan al futur de l’actual hospital sembla raonable procurar que els ciutadans participin en la recerca d’idees, i pensem que el complex té prou condicions per destinar-lo a la gent gran, cada dia som més, i, com a zona verda, després de malmetre – temporalment? — la plaça dels coloms, encara ens queda la plaça Clarà, prou a la vora; que Déu ens la protegeixi!. La participació dels ciutadans pot ajudar molt, ja que som els que hem de fer us, i pagar, els equipaments. Si s’arribés a confeccionar un o uns avantprojectes prou engrescadors, pensem que s’hauria de fer una consulta perquè siguin els ciutadans els que triïn o decideixin; el que ara en diem el “Dret a Decidir”, dret que no estem acostumats a utilitzar, i, si hem de jutjar pels fets, els que governen amb majoria absoluta són al·lèrgics a qualsevol tipus de consulta que pugui posar en perill les “seves decisions”; solen dir que el “Dret a Decidir” ja se l’han guanyat a les urnes, impressionant!; no es diferencien gaire dels governants de l’altiplà que no ens volen deixar votar per a decidir el nostra futur com a poble, i, això és un present gens optimista de cara al futur.

En llegir “Una nova eina de participació ciutadana”, del mateix autor de “Prendre decisions amb el futur ben present”, penso que esteu fent tard senyor Corominas; quan heu tingut i continueu tenint ocasió de rectificar alguns errors passats, de l’Ajuntament anterior, ens heu dit, tant de paraula com per escrit, que el “Dret a Decidir” ja us l’heu guanyat a les urnes i no heu fet mai cas de les nostres propostes de participació ciutadana. Ara ens proposeu un Consensus, santa paraula!. Benvingut sigui, però, se’ns fa difícil creure-us. S’acosten eleccions.

Esteve Roura i Punset   16-10-2014

Aquesta entrada ha esta publicada en Cartes als diaris. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>