Germans i mig germans L’estiuejant italià

87-PARAFRASEJANT

Aquesta entrada ha esta publicada en Altres articles. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 comentaris a l'entrada: Germans i mig germans L’estiuejant italià

 1. Isabel Riera Ferrer diu:

  els fills dels matrimonis separats son un element dificil de situar !!!

  el café Novetats m’agrada mes que la llibreia que hi ha ara.

 2. Pompeyo Ramis Muscato diu:

  Dius, Esteve, que “ara els casaments solen durar poc”. Jo crec que no pas només ara. Abans duraven tota la vida perquè no hi havia divorci. Posem-nos a pensar una cosa que no sé si te més o menys influència en els divorcis.
  Temps enrera -ja serem pocs qui els recordem-, la núbia era intocable abans de passar per la vicaria. Era “la chica de humo”. El nubi, però, era fet de la mateixa fusta dels d´ara; no podia passar mesos o anys al costat de la xicota estimada sense anar més enllà de “fer manetes”. Li calia cercar “altres ocasions” , i les trobava! (Les dones, ancara que més poruques, també eran de la mateixa fusta). És clar que també hi havia nubis que tenien que casar-se d´urgència perquà havien fet “pasqua abans de rams”. Però avui-dia la situació és ben diferent. Ja no cal escarrassar-se cercant “ocasions”. Arreu s´en troban. La precossitat de les relacions íntimes es prenen com a certa part del desevolupament de l´adolescència. El nuviatje d´avui -diguem-ho sense embuts- ha esdevingut una mena de vida marital amb seperació de cosos. Hi ha famílies d´economia limitada a les qui cal preveure un pressupost mensual per els condoms del “nen” o les “passtilles” de la “nena”.
  Amb tot això, no vull dir que el nubis no s´hagin de conèixer sexualment abans de casar-se, car el nuviatje no és només per coneixer-se entre dues ànimes, sinò també entre dos cosos. Casarse sense coneixament del tarannà sexual de cada part, és exposar-se a la ruïna de tota una vida. El bon enteniment sexual entre marit i muller es factor essencial per el bon rodament del matrimoni. Rau en torn d´aquest tema –entre massa sexe i sense cap- la causa dels divorcis? Heus aquí una bona qüestió fer-ne una tertùlia…

 3. Pompeyo Ramis Muscato diu:

  Encara un afagiment: si us vaga, podeu llegir, sobre aquest mateix tema, el meu “blog de Pompeyo Ramis”: “Amor y contrato”, del 22 d´octubre de 2017, que trobareu per Google. També vul que em dispenseu el meu catalá, molt pobre de lèxic. Fa més de 50 anys que no el puc parlar amb ningú. Tant mateix puc escriure´l, segurament amb algunes relliscades, gràcies a les lectures fetes abans de sortir de Catalunya, i que encara faig de tant en tant. Déu vulgui que del embolic en què us ha deixat en Puigdemont, us en pogueu sortir ben aviat.

 4. mariangels diu:

  m’agrada i el terme mig costa de trobar. Moltes ens casavem sense saber el que era realment practicar el sexe…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>