Sobre Catalunya

121-PARAFRSEJANT

Aquesta entrada ha esta publicada en Altres articles. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: Sobre Catalunya

 1. Toni Linares diu:

  Has fet una bona feina!!!
  Endevant.

 2. MOLT BÈ LA VERDADERA HISTORIA , UNA ABRAÇADA

 3. Quico Roura diu:

  Deu n´hi do aquest escrit pare, has tornat en plena forma!!!!

  Jo crec que hi ha d´haver una explicació al nostre tarannà “discret”, que pot ser haver estat durant segles a l´ombra dels francs, un poder superior que havia creat l´embrió de Catalunya; la batalla de Muret posà les coses al seu lloc i Jaume I en reblà les consequències amb el tractat de Corbeil; va ser una pena que Pere el Gran morís tan jove (podriem afegir aquest fet a la llista de dissorts), ell va ser l´únic governant català medieval que es rebelà contre aquest destí i ho feu amb èxit.

  Però el casal de Barcelona durà 500 anys! i aquesta continuitat única a la història explica la solidesa de la nostra identitat. Aquest és un fet positiu del nostre passat. I després vingueren 300 anys en que la llengua i la identitat van tenir encara continuitat.
  I el gran fet positiu actual és que la nostra cultura té un lloc privilegiat al món gràcies al modernisme (entès en sentit més ampli encara que la arquitectura), gràcies a la nostra capacitat empresarial (tenim pes en noves tecnologies precisament!) i gràcies a la nostra competència i esperit obert (que fa que gent creativa d´orígens diversos vingui a instal.lar-se a Barcelona). I també gràcies a la nostra cuina, als castellers, als nostres paisatges, … i gràcies a la nostra lluita política.

  Som vius, som únics, som importants. Tot això no ho poden dir moltes de les cultures petites del món.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>