Els “Nuncis” i Les agulles

124-PARAFRSEJANT

Aquesta entrada ha esta publicada en Cartes als diaris. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 comentaris a l'entrada: Els “Nuncis” i Les agulles

 1. Pompeyo Ramis Muscato diu:

  De la figura del “Nunci”, en conservo una imatge molt viva de quan jo vivia a Santa Pau, entre els anys 40-42. Portava una trompeteta una mica torçada enlarire i un paper a la ma; i en el punt en què la gent sortia de missa, es situaba a la part més alta de la plaça, feia tres tocades largues: tutu…tutu…tutu…, i quan ja tenia prou gent a l´expectativa, llegia la “crida” començant així: “Per ordre del senyor Alcalde, es fa “sapiguer” al pùblic que…”. Com ja saben els més vells, estava prohibit fer anuncis públics en català; però com que la majoria dels pagesos no entenía el castellà, el govern feia els ulls grossos i permetìa que les “crides” es fessin en català. Quants n´hi haurà, a Santa Pau, que encara s´en recodin?

 2. ME HA AGRADAT MOLT AIXIS ME ENTERO DE COSES QUE NO SAVIA UNA ABRAÇADA

 3. Isabel Riera Ferrer diu:

  recordo molt be els nuncis, de fet als anys 80encara en vaig sentir algun per algun poble de l’Empordà ….

 4. Joan Andreu diu:

  Recordo el carnicer que feia de “nunci” i que quan exercia les seves funcions , es posava un barret tipus militar. Ignorava lo de les llaminadures.
  Les arengades salades tenien molta fortor i per això t’incitaven a veure vi. Quan encara era un nen , la mare m’encarregava que les comprés quan cuinava “col i patata” per barrejar-les i donar-hi més gust. A vegades m’encarregava que comprés una pesseta de “all i oli” i em donava una tas seta de café per fer de recipient. Anava a comprar-ho a Cala Marcelina que era un “colmado” que hi havia devant de la carnisseria de cal Ernest en el carrer devant del Carme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>