Les Festes del Tura

Fa molts anys que per a mi les Festes del Tura són únicament: els gegants i resta de la faràndula, sempre tinc altres coses prou interessants a fer. En llegir l’article d’en Joan Mercader he quedat molt desagradablement sorprès, perquè no em pensava que s’hagués arribat a aquests extrems d’incivilitat, salvatgisme i degradació  Penso que davant la passivitat dels governants locals, la societat civil s’hauria d’involucrar més ens les coses que ens afecten. Però com?. No tenim poder. Si els que el tenen no fan res – que se sàpiga — per evitar aquesta situació, vol dir que a ells ja els està bé i hauríem d’anar contra tots: polítics i brètols.

 Penso que no s’haurien de fer coincidir els dies o les nits, de festa en final de setmana, no hauríem de facilitar que els pòtols, borratxos i fins i tot delinqüents forans, s’aprofitin de la permisivitat de les autoritats (?) locals. Entre altres possibles opcions s’haurien de redissenyar els horaris nocturns.  I ja no parlem de regenerar la societat, perquè és molt difícil. En termes tèxtils, Olot érem els reis del regenerat, s’adobava la matèria primera de baixa qualitat per a poder-la treballar, però els polítics, quan no funcionen, no es poden adobar, s’han de canviar.

 Esteve Roure i Punset

Aquesta entrada ha esta publicada en Cartes als diaris. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>