Viatjar

Hi ha coses que si hom no si troba involucrat o té molta informació es fan difícils de comprendre. Diuen que algun controlador ha arribat a cobrar un milió d’euros a l’any a causa de les hores extres. El que vertaderament ens hauria d’escandalitzar és: com es pot permetre que una persona treballi tantes hores sense que se’n ressenti la qualitat i seguretat en el seu treball? És una irresponsabilitat. A un camioner o un xofer d’autobús li controlen les hores de conducció, no fos cas que s’adormís

 Fa pocs dies que una senyora de cent anys s’estranyava de la fal·lera de tanta gent en anar a l’altra part de món, “amb lo bé que s’està a casa”, deia. Hi estic d’acord, per més que viatgem no ens movem d’aquest cada vegada més minúscul planeta. El vertaderament interessant seria visitar tot l’univers, però fins on, si diuen que no s’acaba mai?. Penso que el que més sedueix de molts viatges són, els dos mesos abans, explicant el viatge que es farà, i els dos mesos després, explicant, amb pels i senyals, el viatge que s’ha fet.

 L’altra dia vaig anar a Barcelona amb la Teisa. No trobava on aparcar el cotxe i de sobte em vaig recordar de l’existència d’un aparcament sota l’estació d’autobusos. Només hi havia un altra cotxe. Quan vaig tornar continuava desert i va valer més l’aparcament que l’anada i tornada a Barcelona. No sé de qui depèn l’aparcament i no entenc com funciona i perquè el varen fer, si no hi aparca quasi ningú. És per massa car? No seria lògic que el mateix bitllet del viatge servis per pagar l’aparcament o part del mateix? S’ha fet una gran inversió i no dóna cap rendiment, algú ho entén? Ben segur que deu tenir una explicació que no cal o no es vol donar. S’hi amaga alguna cosa? “Perdoneu, però algú ho havia de dir”.

 Un altre dimecres negre el de la setmana passada, el Supremo contra la immersió lingüística. Serà capaç el 129è president de la Generalitat – nascuda el 1359 –, de decretar la insubmissió?  

 Esteve Roure i Punset                    

30-12-2010

Aquesta entrada ha esta publicada en Cartes als diaris. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>