Per crear una nova República primer s’ha de RECUPERAR LA INDEPENDÈNCIA

82-PARAFRASEJANT-

Aquesta entrada ha esta publicada en Altres articles. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 comentaris a l'entrada: Per crear una nova República primer s’ha de RECUPERAR LA INDEPENDÈNCIA

 1. Joan Andreu diu:

  Tena tota la raó.

 2. Isabel Riera Ferrer diu:

  es recuperarà, ja veuràs !!!!

 3. Pompeyo Ramis Muscato diu:

  Tens molta raó, Esteve. No és el mateix dir: “volem l´independència” que dir: “volem RECUPERAR l´independència”; car en el primer cas omitim les raons históriques, polítiques, culturals, literàries, etc. que justifiquen l´exigència, i que el poble espanyol ignora, i també molts dels mateixos independistes. És de sentit comú: qui vol una cosa l´ha de justificar. Dir simplement: “volem l´independència”, sona com un caprici gairebé frìvol. Possiblement és aquí on rau la causa del mal enteniment entre les parts. Coneixement de l´història, és el que cal!.

 4. Joan Torres diu:

  Catalunya és una vella nació d’Europa. Ho va ser el Principat quan decidí trencar el vassallatge amb els reis francs (988) i ho continuà essent amb la posterior unió dinàstica del comtat de Barcelona amb l’antic regne d’Aragó (1137). Els anomenats comtes-reis, el reis de Catalunya-Aragó, enterrats als monestirs de Poblet i de Sixena, van conquerir, repoblar i incorporar a la seva corona el regne de Mallorca i el de València. Les naus catalanoaragoneses van esdevenir una gran forca comercial i política en l’àmbit de la Mediterrània… Parlem, per tant, d’una nació, Catalunya, que va ser lliure i independent DURANT MÉS DE SET SEGLES abans de la gran desfeta de 1714, amb la Guerra de Successió entre diverses potències europees per la corona d’Espanya… Molt d’acord, doncs, amb l’Esteve: si ara podem tornar a parlar d’independència és perquè ja n’érem d’independents. Dins Espanya, en canvi, som tractats com “territori ocupat”, com una colònia vençuda. Se’ns retallen les ales perquè no puguem volar amb llibertat. Què ens cal? RECUPERAR LA INDEPENDÈNCIA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>